Persondatapolitikk

Cookie- og privatlivspolitikk

Når du besøker LauRie.no, og herunder melder deg på vårt nyhetsbrev, samler vi inn opplysninger om alle besøk på nettsiden. Disse opplysningene bruker vi til å forbedre din brukeropplevelse, vurdere bruken av de enkelte elementene på LauRie.no og til å forbedre vår markedsføring.

Her kan du lese om de opplysningene vi innsamler, hvordan vi behandler opplysningene, hva vi bruker dem til, hvem som har adgang til opplysningene og hvordan du kontakter oss vedr. cookies og privatlivspolitikk.

Innsamlingen av personlige kundeinformasjoner på LauRie.no skjer inne for rammene av eksisterende lovgivning og EUs generelle forordning om databeskyttelse (GDPR).

LauRie.no registrerer automatisk IP-adresse samt data vedrørende dine bevegelser mellom forskjellige sider og tjenester på nettsiden. Hvis du logger inn eller melder deg på vårt nyhetsbrev registrerer vi også dette, slik at vi kan gjøre det lettere for deg neste gang.

Vi bruker i den forbindelse forskjellige analyseverktøyer, slik som Google Analytics, som bistår oss med å innsamle statistiske opplysninger om bruken av LauRie.no og gjøre det til en bedre opplevelse for deg.
 
LauRie.no innsamler opplysninger fra brukere fra fem kilder:

  • Fra cookies når du besøker våre nettsider, f.eks. IP-adresse, land, viste sider, viste kategorier, viste merker, interaksjon/klikk og søk.
  • Fra kjøp, f.eks. demografiske data, e-postadresse, betalingsinformasjoner, elementer, ordrebeløp, rabattnivå, merker og hyppighet. Inkludert er avsendelse av transaksjons-e-poster, f.eks. ordrebekreftelse, forsendelsesbekreftelse og refusjonsbekreftelse.
  • Fra brukeratferd og -engasjement i den avsendte kommunikasjonen (e-post eller direct mail), f.eks. åpningshastighet, klikkhastighet og tid brukt på lesing av e-postene, avsenderdomene og type av e-postklient.
  • Fra brukere som utleverer opplysninger om seg selv (f.eks. ved tilføyelse av informasjoner til kundeprofilen)
  • Fra kredittvurdering fra tredjepartsvurderingsvirksomhet.

 
Formålet med innsamlingen av opplysningene tjener forskjellige områder:

  • Forpliktelser. For å oppfylle vår forpliktelse til deg som en kunde eller bruker av våre tjenester – som f.eks. kjøp, fakturering og kundeservice.
  • Kundeservice. For å kunne utføre kundeservice via e-post, chat eller telefon. Besvare spørsmål i forhold til din ordre eller tidligere ordrer, rette feil og veilede kunden.
  • Markedsføring. Å vise inspirasjon, produkttilbud/services og personlige anbefalinger via nettside, e-post, direct mail, telefon og via tredjepartsmarkedsføring.
  • Kundeopplevelse. For å forbedre kundeopplevelsen ved interaksjon med LauRie, som f.eks. personliggjøring av din opplevelse på LauRie.no, utvikling av nye funksjoner, tjenester og produkter. Dette omfatter også å administrere, beskytte, drive og vedlikeholde våre nettsider, systemadministrasjon og sikkerhet og gi samtykke til aggregerte statistikker om bruk av nettsiden, kjøp og til å forbedre forståelsen av våre kunders preferanser.
  • Bedrageri og risiko. For å forhindre bedrageri og utføre risikovurdering.
  • Lovgivning. For å overholde gjeldende lovgivning.

Profilering

LauRie danner individuelle kundeprofiler basert på innsamlede data om deg på tvers av alle datakilder/kategorier, f.eks. browsingatferd sammen med dine kjøp og de informasjoner du har opplyst (f.eks. favorittprodukter). Vi kombinerer og analyserer disse dataene med formålet å forbedre din opplevelse på LauRie.no og til å skreddersy personlige tilbud og tjenester samt til å definere kommunikasjonshyppigheten.

De meddelelsene du mottar fra oss via e-post er skreddersydd til deg i overensstemmelse med din(e) informasjoner, browsingatferd, kjøpsatferd og hvor engasjert du er i den kommunikasjonen vi har med deg via e-post.

Tidsrom for dataoppbevaring
Vi oppbevarer ikke dine persondata i lengre tid enn hva som er nødvendig for å kunne oppfylle de ovenfor beskrevne formålene, eller enn hva vi er forpliktet til i henhold til lovgivningen. Deretter vil dine persondata bli slettet. Fakturaer lagres i overensstemmelse med bokføringsloven, og kundeklubopplysninger lagres i 36 måneder etter den seneste aktiviteten. 

Oppdateringer av vår politikk om beskyttelse av personlige opplysninger:
Det kan være behov for at vi oppdaterer vår politikk om beskyttelse av personlige opplysninger. Den seneste utgaven av vår politikk om beskyttelse av personlige opplysninger vil alltid være tilgjengelig på vår hjemmeside. Vi vil meddele alle viktige endringer i vår politikk om beskyttelse av personlige opplysninger, for eksempel endringer av årsakene til at vi anvender dine personlige opplysninger, hvem som er ansvarlig eller dine rettigheter.

Hva er en cookie?
Når du besøker LauRie.no lagres det cookies på din computer. En cookie er en liten tekstfil som lagres i din nettleser for å kunne gjenkjenne din datamaskin ved tilbakevendende besøk. Det er ingen personsensitive opplysninger gjemt i våre cookies.

Stort sett alle nettsider anvender cookies. De ligger på din egen datamaskin som en hjelp til deg selv, som hjelper med å analysere hvordan hjemmesiden benyttes for at brukeropplevelsen kan bli forbedret. I flere tilfeller kan cookies være nødvendige for å kunne levere en bestemt tjeneste på hjemmesiden.

Informasjonene i dine cookies sendes mellom din nettleser og en webserver og inneholder bl.a. informasjon om brukerinnstillinger, login og hvordan hjemmesiden benyttes.

Hva brukes cookies til på LauRie.no?

Browsing
Når du besøker LauRie.no samler vi inn informasjoner om alle besøk på vår nettside. Vi anvender disse informasjonene til å forbedre din brukeropplevelse, evaluere bruken av individuelle elementer på LauRie.no og til å forbedre vår markedsføring.

Browsing kan utløse en service-e-post
LauRie samler inn din browsingatferd (f.eks. viste kategorier og produkter) til å forbedre kommunikasjonen av relevante produkter og tilbud for å imøtekomme deg. Et eksempel på denne innsamlingen er de produktene du har lagt i din innkjøpskurv uten å gjennomføre kjøpet. Dette kan medføre en service-e-post som minner deg om de produktene du etterlot i innkjøpskurven. Hvis du ikke vil motta disse e-postene må du melde deg av våre nyhetsbrev ved å klikke på linken som finnes i bunnen av hver e-post.

Analytiske verktøy
Vi anvender forskjellige analyseverktøyer som f.eks. Google Analytics, som hjelper oss med å samle inn statistikker om bruken av LauRie.no for å gi deg en bedre opplevelse.

For å fastlegge hvem som besøker våre nettsider, bruker vi cookies til å føre demografiske og brukerrelaterte statistikker. På den måten får vi muligheten til å tilpasse og opprette innhold og tjenester som stemmer overens med dine og øvrige brukeres interesser og ønsker. Nedenfor kan du se de formålene som cookies anvendes til på LauRie.no.

Tredjeparts cookies
LauRie.no bruker en rekke tredjepartstjenester på våre sider. Disse tjenestene bruker til tider også cookies. Du kan velge å avvise tredjeparts cookies i din nettleser ved å følge denne linken: https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg.
Blant annet brukes tredjeparts cookies til å føre statistikk over dine besøk på LauRie.no, her bruker vi cookien til f.eks. å vite hvilke sider du besøker og hvor lang tid du er på dem. Her bruker vi systemet Google Analytics, som er levert av Google.
Du kan fravelge Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

For å sikre at våre nyhetsbrev ikke ender opp i søppelposten din, overvåker vi om de meddelelsene som er sendt til den individuelle mottakeren har kunnet leveres. Vi anvender et tredjeparts softwareverktøy til å følge opp på og analysere leveringsevnen.

Markedsføring/re-targeting

LauRie.no arbeider også sammen med virksomheter for å forbedre vår online annonsering for å sikre at du kun får vist relevante annonser. I den forbindelse anvender vi følgende leverandører: Facebook, Instagram og Google. Hvis du ønsker å bli utelukket fra denne typen av annonser, kan du fjerne din cookie ved å lese avsnittet ”Hvordan unngår jeg cookies?” nedenfor. 

LauRie.no inneholder tredjepartskomponenter som f.eks. "Facebook Anbefal", "Facebook Liker " eller "Google+". Disse tredjepartskomponentene bevirker at innehaveren av tredjepartskomponenten, som for eksempel Facebook eller Google, mottar tekniske data om din nettleser, IP-adresse, og hvilke sider du besøker på LauRie.no og tilsvarende. Den behandlingen som innehaveren av tredjepartskomponenten foretar, ligger utenfor vår kontroll og er utelukkende et forhold mellom deg og innehaveren av tredjepartskomponenten.

LauRie.no benytter disse komponentene til å linke direkte til våre sosiale medier og dermed sikre en enkel navigasjon for deg som kunde.

Funksjonalitet
På LauRie.no settes en rekke tekniske cookies som er nødvendige for å håndtere funksjonaliteten flere steder på LauRie.no. Det dreier seg om cookies som lagres når du logger inn på LauRie.no. I tillegg lagres det cookies for å holde styr på innholdet av din innkjøpskurv, dine favoritter m.m.

Hvordan unngår jeg cookies?
Hvis du ikke ønsker å motta cookies, kan du enten blokkere alle cookies, slette eksisterende cookies fra din datamaskin eller motta en advarsel før det lagres cookies.

Vi anbefaler at du leser hele vår cookiepolitikk grundig før du overveier å foreta endringer i cookie-innstillingene på datamaskinen din, samt at du leser om cookies på andre nettsider.


En endring i cookie-innstillingene kan medføre en forringet brukeropplevelse når du besøker vår og andre nettsider.
Du skal være oppmerksom på at hvis du ikke aksepterer cookies, kan det være funksjoner på LauRie.no som ikke virker.

Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Intenet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-gb/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Safari:
https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Rettigheter som registrert hos LauRie.no

Som registrert hos LauRie.no er du berettiget til å få innsikt i de personopplysningene vi behandler om deg. Du har også rett til å anmode om beriktigelse, sletting eller begrensning av behandling av dine personopplysninger. Du kan dessuten gjøre innsigelse mot registreringen, og dersom innsigelsen er berettiget vil dine personopplysninger bli slettet eller blokkert.

Kontakt
Hvis du ønsker at vi oppdaterer, beriktiger eller sletter de personopplysningene vi har om deg eller ønsker å få adgang til opplysningene, kan du rette henvendelse til kundeservice@laurie.no.

Klage
Hvis du ønsker å klage over behandlingen av dine personopplysninger, kan du kontakte kundeservice@laurie.no. Du kan også kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5. 1300 København K.

Vi kan avslå forespørsler som uten grunn gjentas, krever uforholdsmessig stor teknisk inngripen (f.eks. utvikling av nytt system eller i vesentlig grad endring av eksisterende prosesser), påvirker andre enkeltpersoners personlige data, eller anmodninger som er ekstremt upraktiske (f.eks. informasjoner fra backupsystemer). Alle forespørsler vedr. dette skal rettes direkte til kundeservice via e-post kundeservice@laurie.no.

Beskyttelse av personopplysninger
Ifølge lovgivningen skal dine personlige opplysninger oppbevares trygt og fortrolig. Vi lagrer dine personlige opplysninger på servere med høy sikkerhet som er plassert i kontrollerte fasiliteter, og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres fortløpende for å avgjøre om våre brukeropplysninger håndteres forsvarlig og under stadig hensyntagen til dine rettigheter som bruker. Vi kan imidlertid ikke garantere 100 prosent sikkerhet ved dataoverføringer via internett. Det betyr at det kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du avgir derfor dine personlige opplysninger på eget ansvar.

Personopplysninger slettes eller anonymiseres fortløpende etter hvert som det formålet de ble innsamlet til, avsluttes.
Den raske utviklingen av internett betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendige. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre nærværende retningslinjer for behandling av personopplysninger. Gjør vi det, endrer vi selvfølgelig datoen for "sist oppdatert" nederst på siden. I tilfelle av vesentlige endringer gir vi deg beskjed i form av en synlig meddelelse på våre nettsider.

Du kan kontakte LauRie.no via:
E-post: kundeservice@laurie.no
Pr. telefon: +47 81 50 37 17 (Vi snakker dansk og engelsk)
Eller pr. brev til:
COZE AARHUS A/S
Att: LauRie Webshop
Sinnalsvei 33-35
8240 Risskov
Danmark

Versjon 1 – August 2018