Sertifiseringer her og der, og overalt

Slår du også litt av når du hører ordet sertifiseringer? Og tenker at det kan du alltids sette deg inn i senere. Kanskje. Det kan vi godt forstå, for det kan være ganske uoversiktlig å skulle forholde seg til alle sertifiseringene som fins. MEN når det gjelder klær, så handler det om huden din, helsen din og miljøet! Derfor har vi listet opp to av de viktigste sertifiseringene i motebransjen, nemlig O​eko-Tex® og Svanemerket.

O​eko-Tex®-sertifiseringen er garantien DIN for at det IKKE er helseskadelige kjemikalier i klærne dine. Det er ikke selve stoffet som er fritt for skadelige ting, men også sytråder, knapper, glidelåser m.m. I det store og det hele er ALLE «ingrediensene» i O​eko-Tex®-sertifiserte klær frie for kjemikalier som kan være skadelige. Om du heller ikke synes det er bra å ha noen som helst helseskadelige kjemikalier i klærne dine, så skal du se etter O​eko-Tex®-sertifiseringen som vi har vist deg her.

Svanemerket går et stykke videre. Utover at alle helseskadelige kjemikalier er eliminert, fokuserer den også på å redusere belastningen på miljøet når klærne produseres, og på å forbedre forholdene til de menneskene som er med på å produsere det. Så man kan si at Svanemerket er sertifiseringenes Rolls Royce, fordi man ser på hele veien rundt om produktet.

Psst: Visste du forresten at vi var det første kvinneklesmerket i Skandinavia som ble O​eko-Tex®-sertifisert? Og vi stoppet selvfølgelig ikke der ... Vi har nettopp lansert svanemerkede LauRie-bukser, og det er vi stolte av.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...